Tértisztítás Fénnyel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kolozsi László   
2012. január 06. péntek, 14:20

Minél több dolgot gyűjtesz magad köré annál nehezebben megy az elengedés, és a tárgyak is fognak energetikailag. Akik sokat gyüjtenek nehezebben tesznek rendet a lakásban és az életükben is. Ezt vallja a fengshui is. Amennyire szabadon tudunk mozogni a lakásunkban olyan szabadon tehetjük ezt az életünkben is.. Ha megreked az energiaáramlás és csak befelé jönnek dolgok, energiák kifelé nem és nincs átalakulás, elengedés, akkor az életünkben és a saját személyünkben is megrekednek az energiák (igy működik a szeretetnél is ). Ilyenkor sokszor van érzelmi zűrzavar a fejekben.

Ha túl sok teher, szelektálni kell a „terhek” között és sok mindent el kell engedni, máskülönben elnyel az ár. Ezt csak akkor tudjuk tisztán látni ha tisztán látjuk a számunkra fontos dolgokat és tisztán látjuk mi felé akarjuk vinni az életünket, mik a céljaink. Az egyszerűbb élet sokszor boldogabb életet is jelent.
Néha beleragadunk kapcsolatokba, mh-be, lakásba, házba, helyzetbe, ahol vagy akivel már nem is élvezzük az életet és nem is teszünk azért hogy jobb legyen, lépni pedig már egyáltalán nem merünk. Már megszoktuk a betegségünket, helyzetünket, szép érveket és kifogásokat hozunk, hogy ez vagy az miért nem lenne jobb, de igazán az agyunkon és a gondolatainkon kívül sohasem éltük át. Munkahelynél „máshol is biztos még rosszabb”, partnernél „a másik sem jobb” vagy ha nincs párja „ez biztos ilyen meg olyan lehet”, de nem megyünk bele mert félünk … igazából önmagunktól. Így a bútorral, lakással kapcsolattal bizonyos biztonságot építünk, (nekem van neki még az sincs) és a tárgyakra és a külvilágra helyeződik a fókusz arról hogy ÉN (a személyem magja eszenciája) mit szeretne, mitől lenne boldog. Elvárásokat gyártunk mással szemben és önmagunkkal szemben ill. a külvilágból is nagyon sok elvárásnak akarunk megfelelni, de ezek egyike sem az igazi önvalónk. Ezekkel a dolgokkal csak távolabbra megyünk tőle, anélkül hogy közelebb jutnánk hozzá.

Az fizikai – lelki – érzelmi méregtelenítés azzal kezdődik, hogy szembenézzünk önmagunkkal. Hogy mit szeretnénk IGAZÁN. Hogy mivé vagy milyenné akarunk válni, ill. mit akarunk képviselni, ami a szívünk mélyén vagyunk. Ezt sajnos le kell írni. „De hát ezt nem felejtem el” mondják az emberek, de igazán félnek attól hogy leírják, mert ha leírok valamit, az már le van írva, én is és mások is látják, hogy az az én irásom, ott nem tudok mellébeszélni amit ahogy leírtam megfogalmaztam nehéz kidumálni – mind magam, mind mások előtt is. A másik oldala a felelősség. AZ írás felelősség ahhoz általában tartják magukat az emberek, és érdemes megfigyelni hogy azok akik nem szeretik leirni a dolgaikat azok hogy állnak a felelősség kérdésével. A harmadik hogy a leirt dolgokat, sokkal tisztábban át lehet látni, sőt a legnagyobb multik pontról pontra leírják, kinek mit mikor hogyan kell csinálni, és multik lettek… de lehet hogy ez véletlen. Szóval a takarításnál hagytuk abba.

Vegyél elő egy sima egyszerű A4 es lapot:

Személy:
Ird le mit szeretnél elérni anyagilag és tárgyakban, tárgyi értékekben, mik azok az értékek amik fix dolgok lesznek az eletedben és semmiképpen sem akarsz azokból engedni (ilyen mindenkinek van max. nem tud róla).
Mikor éreznéd igazán boldognak magadat az életben? ird le és dolgozz rajta …..azért rágom a füledet mindig, hogy ird le, mert én leírtam és mikor megtörtént nem voltam boldog rájöttem hogy amit elképzeltem csak álomvilág volt egy mókuskerék, ami nagy tanulság de nem baj mert átélted és a legrosszab helyzetben is az a jó hogy tudsz rajta változtatni (belső hozzáállás, gondolkodásmód, tett, stb) és elindítod magad egy másik úton. Viszont ha nem írod le szintén megideologizálod hogy én akkor azt nem úgy hanem amúgy gondoltam és még ez meg az, ennyi pénz, annyi diploma, megértőbb társ stb. stb. hiányzik… ami persze sosem lesz meg hiszen a boldogság bennünk van születésünk óta, és nem a külvilágban szükséges keresni. (ez az én nézetem, viszont elfogadom és tisztelem, ha neked más nézeted van).
Ird le szellemileg mivé szeretnél válni, mik azok az értékek, amik fix dolgok lesznek az eletedben és semmiképpen sem akarsz azokból engedni (ilyen mindenkinek van max. nem tud róla). Mit szükséges tenni azért amivé szeretnél válni..

Lakás:
Tárgyak: Mi szükséges az életedhez. miket használsz igazán és amit használsz azt szered e? A családomban és így én is sok olyat felhalmoztam amit megideologizáltam (hisz mindenki megideologizálja) de nincs fontos szerepe. 30 törölközőnk van, de a fürdésnél a kicsit használtabbat cseréltük mindig, ez így volt a tányéroktól kezdve a poharakon át, had ne soroljam mennyi mindenig. Az életem úgy alakult (persze énáltalam) hogy költöztem egy párszor, és mindig be kellett csomagolnom a dolgaimat. és mikor már másodszor csomagolod be azokat a poharakat, tányérokat, törölközőket ruhákat amiket 1-2-3 évig nem használtál, akkor megkérdezed hogy MINEK?? És szépen csökkentem a dolgaimat (még bőven van mit) messze nem értem a végére DE! amelyik poharat használom azt szeretem és nem cserélném el sem Hollóházival sem Villeroy&Boch pohárral és a bögrémet és a késemet sem. Már vannak ilyen pólóim és nadrágjaim is, és jöhet szembe a Boss öltöny nem fogom irigyelni. És örülök ezeknek az eredményeknek, ezért találd meg te is és belső nyugalmat fog adni. Nézz körül az ismeretségedben hogy ki elégedett önmagával, a másik hogy ha nem akkor tudja e hozzá az utat. Ha nem tudja bajban van (mindegy hogy farmerben vagy öltönyben jár) hiszen a lélek ami okozza az nap 24 órájában vele van azt csak megváltoztatni lehet, lecserélni nem). Fontos hogy értsd, itt nem a márkákról van szó, hanem arról hogy válaszd ki amit szeretsz, mert abban leszel boldog és kiegyensúlyozott (most ruháról és tárgyakról van szó). Ha Boss öltönyt szereted, akkor azt, tökmindegy a lényeg hogy JÓL érezd magad benne és ez nem pénz kérdése. Van egy ismerősöm szereti az órákat és vett is egy xy órát, nem írom le a nevét, nem az a lényeg , több százezer ft, de ez sem lényeg. Megkérdezték tőle hogy futotta ilyen órára, és azt mondta „Mindenki hülye valahogy, van akinek kocsi, kávé, nő, cigi, bútor, a szenvedélye, én nem kocsikázom, nem cigizem, nem kávézom viszont ez az óra volt az álmom, és összeraktam rá a pénzt.” Sok ember mondja, hogy nincs pénze, de dohányzik, kávézik és talán soha nem számolta össze mennyi pénzt elkölt ezekre a dolgokra. És ha más ebből kitartással és szorgalommal összegyűjti, attól viszont irigylik, vagy másképp néznek rá. Ugyanez a sztori igaz kocsira vagy ruhára. A LÉNYEG hogy tudjad mire vágysz igazán, és arra fókuszálj, (ne vigyen el más) legyen az ruha bútor, óra, bármi.
Ha kitakaritod az életedet és a lakást akkor jobban fog menni minden más területen is az életed, tisztábba lesz a lakásod és a gondolataid is.

Gondolatok:
A gondolati kosz vagy hulladék is nagyon sok problémát tud okozni. Alapvetően a gondolatok minősége és iránya alakitja a jövődet, viszont ezt sok mindenki nem hiszi el. Vagy ha elhiszi nem könnyű váltani. A gondolkozást születinktől és őseinktől hoztuk igy nem könnyű ezeket levetni vagy átállni más nézőpontra illetve gondolkodásra. A gondolatokból érzelmek lesznek azokból tettek és a tettek ből lesz a jövőnk. Ha meg akarod változtatni a gondolkodásodat ird le milyenné akarod változtatni. Az embert nagy mint nap több tizezer inger éri és amit ma gondolsz azt 1-2 óra múlva ha nem irod le elfelejted, és ki tudja mikor fog eszedbe jutni újra.

Fontos hogyan és mit beszélsz, milyen szavakat használsz. Amire gondolsz az jön feléd… ez törvény. Nézd meg hogy aki mindig csak a szegénységen gondolkozik vagy beszél az hol áll. Vagy aki negativan látja a dolgokat. Vagy aki mindig csak pozitivan. Ez a rezonancia törvénye.
Fontos hogy mit gondolsz önmagadról, ha te nem hiszel magadban, mások hogy higgyenek benned. Ha hiszel magadban, mások is fognak benned. Ha szereted önmagadat, mások is fognak szeretni. Ha a gondolataid és a beszéded tükrözik azt amit előzőleg leirtál hogy milyen számodra fontos értékek vannak számodra, akkor harmóniában vagy, ha nem akkor érdemes ezt módositanod, vagy mit szükséges annak érdekében tenned hogy azokat a dolgokat értékekekt stb tükrözze.
Hit önmagadban vagy az univerzumban (vagy ki miben hisz). Ez az ún. ősbizalom hogy mindent megkapsz, amire szükséged van és betartod az univerzum törvényeit.
Ha optimistán gondolkodsz akkor nagy lépést tettél már meg az úton (akkor talán nem is értél már el idáig az olvasásban)hiszen neked nem mondok ujat. Fontos hogy a gondolataidnak legyen rendszere és azok külön és egyben is megállják a helyüket az egész „jövőképedben”.

Ami tetszett benne tartsd meg, ami nem felejtsd el.

Készítette: Kolozsi László