NAPI IDÉZET

Scott Kiloby

"Amikor végre észreveszed, hogy saját magaddal harcolsz, aki csupán egy másik ember képében jelenik meg az életedben, a harc többé már nem fog érdekelni."
Scott Kiloby

STATISZTIKA

Tartalom találatai : 551270

Designed by:
Gavril Roga Kerecse
Mantra

Ez egy nagyon erőteljes védelmet biztosító diagram. Olyan ősi mint maga Tibet:) A mantra tibetiül van írva mert akkor fejti ki hatását hogyha pránajelekkel (a szanszkrit dévanagariból fejlődött tibeti írásjelekkel) van írva. Az eredeti hatása minden ártó erő és negatív gondolat visszaverése. Hiszen a tibeti buddhista tanokban a tantra arról szól hogy nem pusztítjuk el a negatív erőket hanem átalakítjuk őket együttérzéssel, hogyha ez nem megy mert nagyon erős a negatív minősége egy energiafajtának akkor elhárítjuk őket. Pusztítás helyett visszaverődés erős tükörpajzzsal:)Ha valaki kinyomtatja és az ajtajára vagy a falra felrakja ezt a nyolc ártó szellem osztályból származó százezer démontól mentesül. Mert ennek a mantrának és ezeknek a jeleknek legendás története van. Padmaszambhava az indiai szent megvilágosodott tanító kapta ezt a mantrát Szimhamukha Dakinitől hogy megvédje őt minden démontól. Amikor Szimhamukha megjelent Padmaszambhavának egy szelencét adott neki amiben 17 szótagból álló mantra volt. Amikor Padmaszambhavát támadás érte akár emberek akár démonok felől, akkor csak kinyitotta a szelencét és a 14 szótag által átalakult Oroszlánfejű istennővé és elkezdte vele átalakítani és fogadalomhoz kötni az összes negatív erőt:)

mantra

 

A mantra szó az elme felszabadítására utal, és olyan védikus himnuszt takar, amely gyakorlatilag egy bizonyos istenségen való meditációt idéz elő. Egy hiteles gurutól kell megkapni, mert csak így van teljes hatása. A mantra lehet csak egy szó vagy csak egy mantra-mag (bídzsa), mint például az om (aum) szótag, vagy pedig állhat több szóból is. Többszöri, alig hallható ismétlését dzsapának nevezik, amely egy nagyon komoly meditációt jelent. Általában gyöngyökön, illetve imafüzéren történik a mantrázás, mert ez elősegíti a koncentrációt. Vannak olyan szádhuk, szent személyek, akik naponta több mint 100 000-szer ismétlik el Isten neveit. A Gaudíya-vaisnavák úgy tartják, hogy az Úr szent neveinek, különösen a Haré Krisna, Haré Krisna, Krisna Krisna, Haré Hare, Haré Ráma, Haré Ráma, Ráma Ráma, Haré Haré mantrának az éneklésével az ember eléri az Isten iránti transzcendentális szeretetet és odaadást. A szentírások azt mondják, hogy Krisna és neve nem különböznek egymástól, ezért ha valaki az Ő neveit énekli, akkor valójában magával Krisnával lép kapcsolatba. A saiviták az "Om Namah Sivája" mantrát éneklik. Egy másik híres mantra a "Srí Rám, Dzsaja Rám, Dzsaja Dzsaja Rám; Srí Rám, Dzsaja Rám, Dzsaja Dzsaja Rám". A leghíresebb mantrák a fenti Haré Krisna mantra, a Gájatrí Mantra és az om (aum). A Gájatrí Mantrát a bráhmanák vibrálják azután, hogy azt a lelki tanítómestertől egy lelki avatás során megkapták. Ez utóbbi feltétel elengedhetetlen ahhoz, hogy a mantra megnyilvánítsa hatását.
A mantra egy meditációval kapcsolatos (Devanāgarī मन्त्र vagy mantram) vallásos terminus, a hinduizmus és buddhizmus gyakorlatából.

Mágikus formula (hang, szótag, szó vagy rövidebb mondat, ill. szavak sorozatának ismételgetése), vallásos szöveg, fohász, varázsige, vallásos misztikus mondat, ill. költemény, amely a védikus hagyományra volt jellemző.
A mantrákat eredetileg az indiai jógik használták, megfelelő tudat állapotuk eléréséhez. A régi írások, 70 millió alap mantrát tartanak számon, de ezekhez, még hozzá jönnek a variációik, így tulajdon képen a mantrák száma végtelen.

Két szóbó...l tevődik össze. A man = gondolkozni, és a tra = védelem szavakból áll. Összeolvasva a jelentése – gondolkodási eszköz. Hiszen olyan gondolkodási és beszédeszközöket jelent, melyek révén az idegrendszer, a tudat alatti befolyásolható.

A mantra - tulajdonképpen olyan szótagok, szavak, mondatok összefoglaló neve, melyek folyamatos ismételgetésével speciális lelki hatásokat tud a mantrát kántáló, illetve azt hallgató személy elérni.

Vannak olyan mantrák, melyek a jól bevált ősi tapasztalatokat mutatják, ilyenek a csakrákhoz tartozó mantrák. De bármilyen pozitív szót, mondatot is lehet mantraként használni.

Mivel a mantra egy folyamatosan ismételt szó, vagy mondat, ezeket mindenki folyamatosan használja, alkalmazza, csak nem tudatosan.

A mantrázást a nap bármely szakában - akár reggel, délelőtt, délután vagy este - is végezheted, ahogy neked tetszik. Legjobban teszed, ha reggel és este lefekvés előtt (mantránként) nyolcszor-nyolcszor elismétled.
Segíts magadon! - A 15 legjobb mantra

Napról napra egyre jobban és jobban vágysz arra, hogy te is mantrákat mondogass, mint ezoterikus barátnőid? A Nők Íme a 15 legjobb mantra, amelyekkel nemcsak felvághatsz barátnőid előtt, de pozitív hatásukat is gyorsan megtapasztalhatod!

A szerelmi és párkapcsolati boldogságért:

1. Tisztában vagyok az értékeimmel, megérdemlem a boldogságot.

2. Ideális páromat magamhoz vonzom.

3. A szerelem energiája átjárja testemet, feltölti lelkemet.


Az anyagi jólét biztosításáért:

4. Felismerem és elfogadom az élet ajándékait.

5. Én irányítom a sorsomat, pénzügyeimet kézben tartom.

6. Minden kiadott forintom megsokszorozódva tér vissza hozzám.


Az egészségért és a gyógyulásért:

7. Hagyom, hogy az univerzum áramoltassa gyógyító energiáit.

8. Sejtjeim értem dolgoznak, meggyógyítanak.

9. Egészségem, életerőm jókedvemből fakad.


A célok megvalósításáért:

10. Megbízom az univerzumban, életem jó felé halad.

11. Napról napra közelebb kerülök céljaimhoz.

12. Minden változás jót hoz az életembe.


Általános, életjobbító céllal:

13. A rossz fokozatosan jóvá alakul az életemben.

14. Világomban minden rendben van.

15. A béke és a szeretet gyermeke vagyok.Gyógyító harmonizáló mantrák:
Tisztító:

Isteni Láng, Fényes Egység minden ami Bennem néma
Tisztuljon meg Veled, lelkem sötét hozadéka

...Életerőt adó:

Éled Bennem a Szeretet, Fény útjára lépek
Isten lángja fellobban, mert ÉN VAGYOK az Élet

Szív-lélek harmonizáló:

Lelkem minden fénysugara, apró ikerlángok
Egyesülnek Szeretetben, szívem a hazájuk

Megbocsátást adó:

Lelkem Lángja, megbocsátás ami Bennem éled
Átölel a Szeretetben, Egységbe hoz Véled
( A mantra közben arra kell gondolnunk, akinek meg akarunk bocsátani)


Befogadást elősegítő: (előtte kérjünk védelmet!)

Isten Szava, Szent Kegyelem árad most le reám
Lelkem nyitva, szívem tárva, befogadni kíván

Védelmi:

Isten Kardja, Szent Angyala védelmez most Engem
Ha szívembe befogadom nincs bűnöm, se terhem
Isten Kardja óv, Isten Kardja véd Michael Szívében

Egységbe hozó:

Szívem Lángja Szeretet virága, gyémánt magja ott ragyog
Isten az, ki lakik benne és Ő Benne ÉN VAGYOK
Gájátrí Gayatri/ mantra:
A Gájátrí, az Univerzumokat Teremtő Fényatya és Fényanya ritmikus Megvilágosító Éneke.

ÓM BHÚR BHUVAH SZVAH,
TAT SZAVITUR VARÉNIJAM.
BHARGÓ DÉVASZJA DHÍMAHI,
...DHIJÓ JÓ NAH PRACSODAJÁT.

ÓM - a kozmikus alaphang,

TAT - a kozmosz feletti Fényáradás forrása,

BHARGO - az univerzum tápláló Fénye,

DHIJÓ - az intelektus

Az imádság magyar értelmezése:

Meditáljunk az isteni Fényforráson,
mely a Napon keresztül árad.
Aki az Univerzumot teremtette
és táplálja az Égi lényeket
És minden nehézséget, bűnt és tudatlanságot
megtisztít és növeli az életerőt.
Kérjük a Napkorongban megnyilvánuló
Gájatrí Világatyát és Világanyát,
hogy világosítsa meg elménket és tisztítsa meg
lelkünket, hogy Istenünk örömére élhessünk!

A Védák kinyilatkoztatása szerint az egyetlen
transzcendentális Ima, mely mindenki megvilágosodására szolgál.
Segíts magadon! - A 15 legjobb mantra
A mantrákról szóló különböző elképzelések

Egyes nyugati elképzelések az imával is összekapcsolják, és a keresztény vallásban ugyanúgy mint például a buddhizmusban is a felsőbb erőkkel való kapcsolatba lépéshez szükséges fohászként értelmezik. Valójában a mantra ritmusos ismételgetése hat az emberre, míg a kereszténységben az ima nem ezt szolgálja.
A Gaudíya-vaisnavák szerint, hogy az Úr szent neveinek ismétlése (különösen a Haré Krisna, Haré Krisna, Krisna Krisna, Haré Hare, Haré Ráma, Haré Ráma, Ráma Ráma, Haré Haré mantrának az éneklésével az ember eléri az Isten iránti transzcendentális szeretetet és odaadást.)[2] Az indiai szent szövegek szerint Krisna és neve nem különböznek egymástól, így ha valaki az Ő neveit énekli, akkor valójában magával Krisnával lép kapcsolatba.
A saiviták az "Om Namah Sivája" mantrát éneklik. Egy másik híres mantra a "Srí Rám, Dzsaja Rám, Dzsaja Dzsaja Rám; Srí Rám, Dzsaja Rám, Dzsaja Dzsaja Rám".
A Gájatrí Mantrát a bráhmanák vibrálják azután, hogy azt a lelki tanítómestertől egy lelki avatás során megkapták. Ez utóbbi feltétel elengedhetetlen ahhoz, hogy a mantra megnyilvánítsa hatását.)