NAPI IDÉZET

Scott Kiloby

"Amikor végre észreveszed, hogy saját magaddal harcolsz, aki csupán egy másik ember képében jelenik meg az életedben, a harc többé már nem fog érdekelni."
Scott Kiloby

STATISZTIKA

Tartalom találatai : 532659

Designed by:
Gavril Roga Kerecse
Metafizikai terápia

írta: Takó Csilla

Terápia bemutatása :
Ez egy holisztikus szemléletű módszer mely az embert TEST+LÉLEK+SZELLEM egységében vizsgálja.
A tanácsadás elsősorban a pszichés, másodsorban az energetikai rendszerre hat.Az egyén minnél nyitottabb a változásra és minél inkább hajlandó erőfeszítéseket tenni és aktívan részt venni a probléma valós okainak feltárásában és megértésében az ülések során és a tanácsadást követő időszakban a mindennapi életben, annál eredményesebb és tartósabb javulást/gyógyulást tud elérni evvel a módszerrel.
A metafizikai gondolkodás segítségével képessé válunk arra,hogy felismerjük a bennünk rejlő rejtett ám meglévő képességeinket, azonosítsuk-tudatosítsuk- a "láthatatlant", ráeszméljünk minden alkotás mögött az örök valóság húzódik meg.
Felismerjük, hogy csak mi vagyunk azok, akik elméjükkel a világot (saját világunkat is) alakítjuk, formáljuk.A betegség-mint járható út -mindig az érintett személytöl függ, hogy mit kezd vele, tanul e saját tüneteinbõl és fejlõdik e általuk, vagy sem.Ha elgondolkodunk azon,hogy mi az amit üzenni akar testi szinten számunkra, mi az amire rá akar világítani, mi az, amin változtatnunk kellene, ezáltal betegségeink segítségével mindenkori életfeladataink nyomára tudunk bukkanni.
A tanácsadó senki válláról nem kívánja levenni a felelősséget, éppen ellenkezöőleg, lehetőséget kíván nyújtani a teljes gyógyuláshoz, mint kiegészítő tevékenység, illetve, hogy a kliens kezébe vegye élete feladatait,s még abban kíván segíteni, hogy "átlássunk a szitán", amikor betegségeinket alibiként vagy menekülési útvonalként próbáljuk használni. Segít abban, hogy meglátassa velünk a bennünk rejlő kihívást, hisz aki nem bújik ki a kihívás alól, azt maga a sors is támogatja.
A betegségek értelmezése nem más, mint az árnyékkal végzett munka, és ezért gyakran kellemetlen. Ha egy betegség értelmezés találó és pontos, akkor arra spontán elutasítással reagálunk. Ha viszont egy értelmezés elsö hallásra kellemesnek tünik, akkor vagy nem helyes, vagy nem elég mély.Mindenki képes arra, hogy saját testén rámutasson arra a helyre, ahol a probléma rejtőzik. Átvitt értelemben a pszichoszomatikánál, pszichoszomatikus tanácsadásnál is erről van szó, miszerint rámutat a képzeletbeli sebre, mely segítségével a tudatalattit megvilágítja, hisz minden betegség mögött ez a láthatatlan világ rejtőzik.
Peter Altenberg szavaival élve "a betegség a sértődött lélek jajkiálltása", ezért, a teljes gyógyulás érdekében azt is igen fontos kideríteni, hogy mi az, ami "megsértette" a lelket. Mi az amit üzenni akar testi szinten számunkra, mi az amire rá akar világítani, mi az, amin változtatnunk kellene, ezáltal betegségeink segítségével mindenkori életfeladataink nyomára tudunk bukkanni.
Az ember életében számos olyan eseménnyel találkozhat, melyek lelkileg mélyen megrázhatják, megbetegíthetik (fontos személy elvesztése, gyász, válás, halál stb.). Ezekben az esetekben általában arra gondolunk, hogy ezek a történések azért válnak traumatikussá, mert az azt átélő személy lélektanilag eleve képtelen “megemészteni”, feldolgozni a veszteséget. Pszichés világában korábbi életévek fejlődési elakadásai jelennek meg, esetleg gyermekkori traumák elevenednek fel, érintődnek meg. Az egészséges, lelkileg kiegyensúlyozott életet élő, felnőtt ember sem sérthetetlen, bár korunk narcisztikus kultúrája által megtámogatott, a saját sérthetetlenségünkbe vetetett tudattalan gyermeki hitünk, fantáziánk ezt sugallja. Erre mutatnak az I. és II. világháború, a “háborús neurózis” jelenségvilága vagy a ma divatossá vált poszttraumás stressz zavar diagnosztikai kategóriája.A traumatikus helyzetek mélyen rombolnak az ember pszichoszomatikus – szomatopszichés világában, elementáris fiziológiás, neurofiziológiai-biokémiai változásokat indukálnak, mozgósítják a fight/flight rendszert, mely azonban képtelen megvédeni az egyént az eseménytől, hiszen az váratlan és elsöprő erejű.
A felnőttkorban elszenvedett traumatikus élmények következtében kialakulhat a poszttraumás stressz zavar, de ezek az élmények kismértékben hatnak a személyiség egészére. Ezzel ellentétben a krónikus, ismétlődő kora gyermekkori és serdülőkori traumák nemcsak stressz tüneteket indukálnak, hanem súlyosan hatnak az egész személyiségfejlődésre. Itt a terápia célja az, hogy a biztonságos, empatikus kapcsolaton keresztül e “zárvány” kinyíljon, beszélni lehessen, nyílttá váljon, oldódjon a titok.
A korai traumatikus élményeket nehéz megközelíteni, miután az intenzív elhárítások távol tartják a tudatosságtól az emlékeket és/vagy az élményeket.
(A fizikailag és/vagy szexuálisan bántalmazott gyermekek egy részéből súlyos személyiségzavarral küszködő felnőtt válik, amit leginkább onnan tudunk, hogy a klinikumban kezelt főként borderline személyiségzavarban szenvedő páciensek anamnézisében nagyon gyakoriak ezek az események.)
A trauma azonban nemcsak egyszeri “nagy” trauma vagy szexuális és fizikai abúzusok lehetnek, hanem mikroesemények sorozata, melyből traumatikus folyamat áll össze.

Merd kezedbe venni életed irányítását ,hogy ismét boldog lehess,elérhesd életedben azt,amire lelkedmélyén vágysz!


Mivel fordulhatnak hozzám?

-munkahelyi konfliktusok,beilleszkedési problémák rendezése,oldása
-helyes életmód,mozgás,táplálkozás- és gondolkodásmód kialakítása
-betegségek,traumák okainak feltárása,oldása
-személyiség fejlesztés,önismeret
-negatív érzelmek oldása,feldolgozása (düh,harag,félelem,frusztráció, fóbia,szorongás,gyász,kisebbrendűségi érzés,stb.)

Konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges : Takó Csilla  06-30/30-750-90-35
Egyéb elérhetőség : Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.