A SZERETETRŐL PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Márta Kovács   
2012. január 06. péntek, 15:05

A SZERETETRŐL

Jelenlegi világunkban,egyre gyakrabban hallunk a szeretetről, és a gyűlöletről.Persze a Médiákban,a szeretetről,kevesebbet,,nem az a nagy hir,hogy valaki jót tett a másik embertársával,vagy mekkora összefogás volt valamilyen nagy tragédia kapcsán ,( s, persze az adomány oda is érkezett,ahova a jó szándékú emberek gondolták!) hanem,azt tartjuk hirnek,vagyis az tart bennünket izgalomban,ha már kora reggeli órákban harsogják,azt a rengeteg,tragédiát,ami a világban előfordult előző nap! ( természetesen tisztelet a kivételnek!!)

Vajon miért lehetséges ez,mi az oka,annak,hogy erre vagyunk "vevők"!?Mért fordultunk el egymástó?Miért tudunk annak örülni,ha a szomszédnak,"barátnak",kollégának,vagy akár melyik ismerősünknek,mostanában,nem jó?Nem mennek a dolgai,sikertelen a házassága,nem "jön ki" a gyerekével,nem érzi jól magát a munkahelyén,és még sorolhatnám,azt a rengeteg negativumot,ami ér bennünket,nap mint nap?!MERT NEKÜNK SEM JÓ,LEGINKÁBB SEMMI NEM MŰKÖDIK.

Persze -e közben mondogatjuk egymásnak: kihalt a szeretet az emberekből.....Van egy jó hirem,nem halt ki.A szeretet,nem tud kihalni,mert a szeretet az nem múlik,az VAN,független attól,hogy mi magunk ,hogyan játszadozunk,ezzel az érzéssel.

Álljon itt egy Biblaii idézet a szeretet,meghatározásáról:A SZERETET TÜRELMES,A SZERETET JÓSÁGOS,

A SZERETET NEM FÉLTÉKENY,NEM KÉRKEDIK,ÉS NEM IS KEVÉLY.

NEM TAPINTATLAN,NEM KERESI A MAGA JAVÁT

NEM GERJED HARAGRA,A ROSSZAT NEM RÓJA FEL.

NEM ÖRÜL A GONOSZSÁGNAK

ÖRÖMÉT AZ IGAZSÁG GYŐZELMÉBEN LELI

MINDENT ELTŰR,MINDENT ELHISZ,

MINDENT REMÉL,MINDENT ELVISEL.

A SZERETET,NEM SZŰNIK MEG SOHA!Ha egy mondatban szeretném ezt "leforditani",akkor egészen egyszerűen,azt jelenti,hogy elfogadom a másik embert,olyannak amilyen! Isten,minden embert,a saját képmására teremtett,tehát,hordozzuk magunkban a szeretet adásának-vevésének képességét.De,tudnunk kell, nem vagyunk egyformák.Mindenki

más feladattal érkezett a Földre,és mindenki a maga aspektusából nyilvánul meg Úgy,ahogy ezt Ő látja jónak!!!.Ez fontos,ha ezt megértjük,akkor máris tettünk egy lépést,az elfogadás irányába.Fontos ezt tudatositani magunkban,hogy egyek vagyunk. Össze vagyunk kapcsolva egymással,nincsenek véletlen találkozások,mert mindannyian adunk át egymásnak információt.Azért jöttünk a Földre,hogy tanuljunk.Tanuljunk egymástól, ,adni legyünk képesek egymásnak,és nem elvenni.

Nem harcolni jöttünk egymás ellen,ez az utazás nem arról szól,hogy itt érjen véget,vagy hogy belepusztuljunk az állandó harcainkban egymással,hanem a nekünk adott szabad akarattal,alkossunk.

A szabad akarat,nem azt jelenti,hogy mindenki gátlástalanul az tesz amit csak akar,hanem, a saját maga életével,adja át másoknak,gyermekeinek,azt a tudást,azt az alkotó képességet,amit vállalt,mielőtt megszületett!

Ez is több féle lehet.Nem feltétlenül csak az a jó,vagy üdvös alkotó ember ,ha valaki orvos,ügyvéd biró,vagy diplomás tanár.Kellenek varrónők,dadusok,takaritók és egész egyszerűen "csak " anyák!

Mindegy ki,hogyan éli meg alkotó képességét,mert egyek vagyunk,senki sem több a másiknál,hisz igy szolgáljuk is egymást,mert a szolgálat is benne van élettervünkben,egymásért vagyunk!

A föld olyan hely, ahol tapasztalat által tanulunk.

Mielőtt megszülettünk ezt vállaltuk.Tehát a fentebb leirt,Bibliai idézet,nagyon jól meghatározza,mi az amit,ha úgy teszünk,máris jobban érezzük magunkat a bőrünkben.Az elfogadás,az egy fajta szeretet,a másik felé!Ha képes leszel,képesek leszünk erre.

Azt fogjuk észre venni,nem tölti ki a napunkat az aggódás,nem érzünk l lelki ismeret furdalást,mert nem bántottál meg senkit,nincs harag a szivedben,tehát este nyugodt,békés lesz alvásod,reggel,teli energiával ébredsz!

Ha tudnánk emlékezni arra,hogy örök életűek vagyunk,(hisz csak a testünket vetjük le majd egyszer,),lelkünk tovább él,akkor fel tudnánk fogni,illetve emlékeznénk,hogy a Föld az érzések iskolája is!

Apropó:lelki ismeret furdalás....Hányszor dobjuk ezt oda másoknak,és persze magunknak is ezt a szót.

Tudjuk-e,gondolkodtunk-e erről úgy mélyebben,mit jelezhet ez a szó?

Ez is belénk van kódolva:az embernek lelke,van.A lélek az aki bennünk lakozik,és ez emlékszik,mindenre.Amilyen Ő maga valójában,amit vállalt mielőtt beleszülettünk,a földi ruhánkba.

Mikor,azt érezzük,hogy "furdal"l,akkor EMLÉKEZTET AZ IGAZI ÖNVALÓNK ARRA,ROSSZ AZ IRÁNY,EZ NEM TE VAGY,FORDULJ,BEFELÉ,HOGY VISSZA TALÁLJ MAGADHOZ,ÉS A VÁLLALT UTADHOZ!

Igen ám,de mondhatnád könnyű úgy szeretni,nekem másokat,ha nem bántanak,,békén hagynak,hagyják azt és úgy tegyem,ahogy én ezt jónak látom,akkor tényleg képes vagyok,a másik embert szeretni.

De mit tegyek,ha támadnak,ha nem fogadnak el,ha bántanak,s nekem ez fáj.Akkor hogyan tudom ezt az embert szeretni?!

Képtelenség,mondjuk mi,hisz beleszól,életem folyásába,durván megbánt,vagy egész egyszerűen,"csak",levegőnek néz!

A Világ szive megkeményedett,mert elfelejtette,azt amivel a gyermek születik,amivel egykoron mi is születtünk,:,az érzelmi béke állapota ez.

Amikor bántanak,ne tegyél mást,hallgasd amit mond,de NE VEDD MAGADRA,NE ENGEDD MAGADNAK,HOGY ROSSZ ÉRZÉSEID LEGYENEK,TUDD,HOGY EZ NEM NEKED SZÓL ,ÉS LEGINKÁBB,NE TÁMADD VISSZA EZÉRT!

Tudd,hogy most ebben a szituációban,Ő nem képes megoldani,valamilyen feladatot,megtalálta a maga számára,azt az embert,akitől megkapja azt a szeretet energiát,ami Neki kell!!

Mikor,ezt teszi,nyugodtan mondd el Neki,hogy mint ember,szeretlek téged,de nem szeretem a tetteidet,én ezzel nem tudok azonosulni, azt látom,hogy Te igy tudod csak magad kifejezni,Neked ez igy jó,én viszont nem akarok ezzel azonosulni.

Nincs más dolgunk,mivel több energiát nem tudok Rád szánni,ezért ezt a kapcsolatot,most lezárom,legyen áldás Rajtad,hogy minél hamarabb emlékezni tudj,meg kell oldanod azt a feladatot,ami a Tiéd,s rám akarod erőltetni.

Fogadd el a döntésemet,ha mégsem tudod elfogadni,akkor Nálad lesz nyitva az a kör,amit ketten alkottunk,mert most én a részemről,ezt a kört bezárom!

Ez a :HA MEGDOBNAK KŐVEL,DOBD VISSZA KENYÉRREL.

Ő a vevő,Te az adó.Neked,csak ez a feladatod.

NEM TÉGED BÁNT,CSAK NEM KÉPES,MOST EBBEN A PILLANATBAN,MEGOLDANI A FELADATÁT.

Legyél,csak megfigyelő,bár mikor,bár milyen emberi kapcsolatodban,Ne itélkezz,jusson eszedbe,pont olyan mint Te vagy,csak a másik ember,a saját aspektusából képes,csak cselekedni,ne itéld el ezért.

Fogadd el Őt olyannak amilyen,bocsáss meg Neki és engedd útjára.

Emlékezz arra,hogy Ő is Most járja,Földi élete iskoláját,akkor éppen,arra és úgy volt képes,megoldani a vállalt vagy nem vállalt feladatát.

Egyébként is,ha megfigyeled magadon,abban az estben,mikor hogy úgy mondjam,"visszavágtál",meg adod a másik félnek azt a lehetőséget,hogy meritsen a Te energiádból,majd Ő ez által megnyugszik,Te viszont,tapasztalásod,szerint még talán napokig,hordozod ez miatt a haragot szivedben.Nem érted miért tette ezt Veled,és pontosan Te leszel az,aki ezt a nyugtalanságot,haragot nem tudod feldolgozni.Ha ezt teszed,SOHA NEM LESZ VÉGE,MERT NEKI KELL A TE ENERGIÁD,ÉS NAGYON IS JÓL TUDJA,HOGYAN KÉPES ELVENNI TŐLED,A KÖRT BEZÁRTA, A MAGA RÉSZÉRŐL RENDBEN VAN....,ÉS TE????.... Te előbb-utóbb,ha nem állitod le soha ezt, (szeretettel.!!!), akkor beteg leszel!

Azt mondom,állitsd le ezt és VEDD ÉSZRE!!Vedd észre,hogy ez megint ugyan olyan szituáció,amiből csak én jöhetek ki rosszul,ha újra és újra ugyan abba a folyóba lépek!

Tehát,nem kell nekünk mások "nyavalyáját",nyűgét,feladatát magunkra venni,mert mindenkinek meg van a saját feladata.Ha, Ő nem segitséget kér ebben,hanem támad,akkor tudd,EZ AZ Ő PROBLÉMÁJA,SZABADULNI AKAR,nem képes megoldani,és venni akar Tőled. DE NEM A TE DOLGOD!!!

Mind ezt tedd szeretettel,inkább szánd ezért,mint haragudj érte,de légy határozott,hogy megértse,Te nem veszel részt ebben,nem tartod meg az Ő haragját,NEM NEKED SZÓL,NEM A TIÉD!!

Természetesen miránk is ugyan ez érvényes!

Nekünk sem szabad,semmilyen formában,beleavatkozni a másik ember életébe.Azt megteheted,hogy megkérded,tudsz-e Neki segiteni valamiben,mert látod,hogy segitségre van szüksége.Azt is megkérdezheted,tudja-e,hogy miben kell a segitséged.s,ha kéri,mondja meg,s ha tudsz,segitessz Neki. Igy mind ketten,betöltitek,a szeretet törvényét.Ez által tud megvalósulni,az az ősi bölcsesség: "Ha megdobnak kővel,dobd vissza kenyérrel."

Az energia,köre,igy is bezárul,mindkettőtök javát szolgálva.Majd ez által,megvalósulhat a másik emberben,hogy visszatalál az Ő útjára,méghozzá úgy,hogy ebben senki sem sérül!

Nem kell kedvelned mindenkit. Nem mindenki szeretetre méltó.

De meg kell tanulni szeretni mindenkiben,a Mindenhatót,és akkor rátalálsz azokra,akik ugyan ezt teszik.

Példát kell mutatnunk,mert csak ezzel tudunk hatni másokra.

Tudnod kell, csak akkor tudnak megváltozni,ha erre Ők készen állnak!

Minden emberben benne van az örökkévaló lélek,és ugyan azok az igazságok érvényesek Rájuk is!

Igy lehetünk képesek másokat szeretni,és igy leszünk,alkalmasak arra is,hogy majdan a gyermekeinket is megtanitani erre az ŐSI BÖLCSESSÉGRE., és -e csodálatos érzésre a SZERETETRE.

Módosítás dátuma: 2012. január 06. péntek, 15:19