A pénzről őszintén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Thea Medea Hormay   
2012. január 05. csütörtök, 17:21

Jelen világunkban a pénz eloszlása végtelenül aránytalan, nagyon nagy része bankokban, vagy széfekben van felhalmozva, vagyis a pénz pihen.
Mivel az egész élet a bolygón, folyamatos átalakulásból és áramlásból áll, ezért ez vonatkozik a pénzre is, mert a pénz ugyanolyan energia, mint minden más a környezetünkben.

Három fajta hozzáállás tapasztalható embertársaink részéről a pénzzel kapcsolatban:
1. van, aki nagyon szereti, szinte már függ tőle,
2. van, aki nem szereti annyira, de szükséges rossznak ítéli,
3. van, aki utálja
a pénzt.

Ha a pénz dinamikáját követjük, akkor azt látjuk, hogy a pénz ahhoz az embertípushoz áramlik, aki szereti a pénzt, és oda még véletlenül sem megy nagy mennyiségben, ahol nem szeretik a pénzt.

Kedves embertársaim, nem volna jobb és helyesebb magatartás, ha újraértelmeznénk viszonyunkat a pénzhez? A pénzt szeretni kell, mert ezen tudjuk megvásárolni a mindennapi kenyerüket, élelmünket és egyéb az életünk számára fontos dolgokat (de nem felesleges csecsebecséket) de nem imádni, és nem bálványozni, ez nagyon fontos különbség. A pénzt használni kell, mint csereárut.

A pénz áramlása, mind minden ebben az életünkben a szellemi törvényeknek van alávetve, ezért a pénz helyes áramlásának is egyensúlyban kell lennie, ahhoz, hogy a dolgok egyensúlyban maradjanak. Egyes embertársaink nagyon szeretik, szinte bálványozzák a pénzt, és elkezdik felhalmozni azt, ezért az egyensúly megbomlik, és létre jön az az állapot, hogy kevés embernek sok van belőle, a nagy többségnek, pedig kevés. A pénzáramlás egyensúlytalanságának hosszan tartó állapota válsághoz fog vezetni, amit már meg is tapasztaltunk.

A másik dolog az, hogy a szolgáltatásért mindenképpen fizetség jár. Sokan felteszik a kérdést, hogy ha Isteni adománnyal rendelkezik valaki, akkor az ember ingyen rendelkezésre kell, hogy bocsássa a tudását és tehetségét az embertársai részére. Elárulok egy nagy titkot, minden egyes ember rendelkezik valamiféle Isteni adománnyal, most akkor hogy is van ez, mindenkinek ingyen kellene adnia mindent, vagy csak egyesekre vonatkozik ez? Ha az Isteni adománnyal rendelkező gyógyító ingyen kell, hogy gyógyítson, akkor a gyógyító a kenyerét miből fogja megvásárolni magának, mert ugyebár a gyógyítónak is enni kell.

Kedves embertársaim, a pénzt nem én találtam ki, de mindaddig, ameddig a pénz- és a pénzt működtető rendszer létezik, addig minden szolgáltatásért fizetség jár.

Egy másik dolgot is szeretnék tisztázni, éspedig az adás és kapás dinamikáját, amely úgyszintén alá van vetve a harmónia törvényének, tehát egyensúlyt kell teremteni az adás és kapás között, kedves embertársaim.

Vannak emberek, akik csak kapni szeretnek és vannak, akik csak adni szeretnek, egyik sem helyes hozzáállás és főleg nem egészséges, mert mindkettő egyensúlytalansághoz vezet, ezért az a helyes magatartás, ha először adunk, aztán elfogadjuk azt, amit kapunk.

Ha mindig csak adunk, de sohasem fogadunk el semmit elfáradunk és kedvetleneké vállunk, ha mindig csak kapunk, de sohasem adunk, az pedig boldogtalanná tesz minket, ezért:

meg kell találni a helyes utat a pénz áramlásával kapcsolatban, azaz rendet kell rakni magukban a pénz fogalmával kapcsolatban, ahhoz hogy a pénz helyesen tudjon áramolni az életünkben.

Módosítás dátuma: 2012. január 15. vasárnap, 15:02