Sétáló meditáció PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Thea Medea Hormay   
2012. január 04. szerda, 17:41

Mikozben setalsz, tudatosits magadban a kovetkezo mondatokat:

  • MEGERKEZTEM.ITTHON VAGYOK
  • ITT VAGYOK MOST VAGYOK.
  • GYOKERET VERTEM SZABAD VAGYOK.

Fontos hogy ne csak gondold ezeket a mondatokat hanem  at is erezd oket.Tudatositsd magadban az egyes szavakat.

A "megerkeztem " es az " itthon vagyok" igenlese a kovetkezoket jelenti: Az onmagaddal valo kapcsolatban megtapasztalod a belso beket, ami lehetove teszi,hogy vegre feladd a folyamatos keresest, es az ezzel jaro osszefuggo ertelmetlen hajszat. Ha arra iranyitod a  figyelmed, hogy elidozz a " megerkezesben" megszabadulsz attolo a felelemtol,hogy elszalasztasz valami fontosat,illetve meg kell szerezned valamit.A csend a koncentralas es a figyelem lehetove  teszi,hogy kozelebb kerulj ahhoz, ami mar idotlen idok ota elveszithetetlen, elpusztithatatlan es legmelyebb  termeszetet alkotja.Megvaltoznak a prioritasaid.Termeszetesen tovabbra is el fogod vegezni a munkadat, es megteszed a szukseges lepeseket , legbelul azonban felszabadul , mert megerkezett.

Az "itt vagyok" es "most vagyok" azt jelenti,hhogy azt tesszuk amit teszunk, jelen vagyunk, es minden  mozdulatunkat tudatossabn vegezzuk. Semmi sem tereli el a figyelmunket.

A "gyokeret vertem" es "szabad vagyok" azt jelenti hogy visszatalaltam onmagamhoz, es megszabadultam az elmemtol, azaz azoktol a gondolataimtol, erzeseimtol, ess vegkovetkezteteseimtol, amelyek fogva  tartottak.

Thich Nhat Hanh "hazateresnek is nevezi ezt a setalo meditaciot.Ha onmagunk vagyunk,megszabadulunk attol,ami volt es lesz, es egy egeszen uj tudati szintre kerulunk.

Módosítás dátuma: 2012. január 15. vasárnap, 15:04